Anafre mixto
Honduras
Bön- och chorizoröra

Anafre är en av Honduras traditionella rätter, utan tvekan en av de mest representativa rätterna från huvudstaden Tegucigalpa och kan ätas som förrätt, tillbehör eller att dela. Kombinationen av bönor med lös kreolsk chorizo och quesillo gör detta till en fusion av utsökta smaker. Denna blandade anafre serveras vanligtvis med totopos, som inte är något annat än friterade majstortillas skurna i triangulär form.
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 780
Ingredienser
Majstortillas, 6 st
Vegetabilisk olja efter behov
Bönröra (frijoles refritos), 3¾ dl
Färsk osaltad ost (quesillo), 2½ dl
Chorizofärs, rå, 225 g
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Värm tillräckligt med olja i en stekpanna, skär tortillabröden i trianglar och stek tills de är gyllenbruna. Ta upp och lägg på hushållspapper.
2. Värm en annan stekpanna på hög värme, tillsätt chorizofärsen och rör om hela tiden tills den är lös och väl brynt.
3. Tillsätt osten och bönorna till chorizoblandningen, rör om allt väl tills osten smälter. Smaka av och servera i en lergryta eller skål. Servera med tortillachipsen.