
Bakso sapi
Indonesien
Köttbullar på nötkött

Letar du efter en ny matlagningsutmaning? Vad sägs om att göra dina egna indonesiska kokta köttbullar och ha dem i en soppa eller till stekta nudlar, till exempel hemlagade javanesiska stekta nudlar (recept finns på hemsidan)? De här köttbullarna blir garanterat supergoda!
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 411
Ingredienser
Nötfärs, 1 kg
Ägg, 2 st
Vitlöksklyftor, 10 st
Tapiokamjöl, 200 g
Isbitar, 100 g
Salt, 1 tsk
Oxbuljongpulver, 1 tsk
Malen vitpeppar, 2 tsk
Tillagning
1. Blanda nötfärsen, isbitarna, ägget och kryddorna. Mixa med en matberedare.
2. Tillsätt tapiokamjölet lite i taget under omrörning. Häll blandningen i en skål.
3. Ta en matsked av blandningen, forma den till en boll och lägg köttbullarna i vatten som värms upp på låg värme.
4. Låt dem flyta (ett tecken på att köttbullarna är genomkokta). Ta upp och låt rinna av. Upprepa tills blandningen är slut.