Bakso sapi

Indonesien

Köttbullar på nötkött

Letar du efter en ny matlagningsutmaning? Vad sägs om att göra dina egna indonesiska kokta köttbullar och ha dem i en soppa eller till stekta nudlar, till exempel hemlagade javanesiska stekta nudlar (recept finns på hemsidan)? De här köttbullarna blir garanterat supergoda!

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 411

Ingredienser

Nötfärs, 1 kg

Ägg, 2 st

Vitlöksklyftor, 10 st

Tapiokamjöl, 200 g

Isbitar, 100 g

Salt, 1 tsk

Oxbuljongpulver, 1 tsk

Malen vitpeppar, 2 tsk

Tillagning

1. Blanda nötfärsen, isbitarna, ägget och kryddorna. Mixa med en matberedare.

2. Tillsätt tapiokamjölet lite i taget under omrörning. Häll blandningen i en skål.

3. Ta en matsked av blandningen, forma den till en boll och lägg köttbullarna i vatten som värms upp på låg värme.

4. Låt dem flyta (ett tecken på att köttbullarna är genomkokta). Ta upp och låt rinna av. Upprepa tills blandningen är slut.