
Beef pares
Filippinerna
Bräserad nötköttsgryta

Pares är termen för en filippinsk bräserad nötköttsstuvning, ofta serverad med vitlöksstekt ris en skål klar buljong. Det är en populär rätt som särskilt associeras med gatukök kallade "paresan" eller "pares house". På senare år har rätten också blivit en vanlig rätt på små matställen, "carinderias" som serverar billiga rätter till lokalbefolkningen. Faktum är dock att pares kan referera till alla rätter som är stuvade i söt sojasås. Receptet här ger en rätt som passar fint med vanligt kokt ris.
- Tillagningstid: 20 minuter i tryckkokare, inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 667
Ingredienser
Olja, 1 msk
Färsk ingefära, riven, 1 msk
Vitlöksklyftor, 4 st
Gul lök, 1 st
Oxbringa, 1 kg
Sojasås, 4 msk
Brunt farinsocker, 4 msk
Pepparkorn, hela, 1 msk
Oxbuljong, 9,6 dl
Stjärnanis, 4 st
Gräslök, hackad, 6 msk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Skiva löken, krossa vitlöksklyftorna. Stek i oljan tillsammans med den rivna ingefäran tills det är transparent.
2. Tärna köttet och fräs tillsammans med löken och ingefäran i 5 minuter.
3. Tillsätt sojasås, buljong, farinsocker, pepparkorn och stjärnanis. Koka på högt tryck i 20 minuter eller i vanlig gryta tills köttet är helt mört. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera överströdd med hackad gräslök och kokt ris vid sidan.