
Beurre blanc sauce
USA
Beurre blanc-sås

Denna beurre blanc-sås är en krämig vitvinssmörsås som görs med schalottenlök, vitt vin, vinäger och osaltat smör. Den är enkel att tillaga på bara 15 minuter och ger alltid en touch av elegans till fisk, grönsaker, fläsk eller kyckling. Gör den gärna med lite citron och varför inte servera till sotad lax (recept finns på hemsidan)?
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 524
Ingredienser
Torrt vitt vin, 1,2 dl
Vitvinsvinäger, 1½ msk
Schalottenlök, ½ st
Osaltat smör, 225 g
Havssalt efter smak
Citron, ½ st (kan uteslutas)
Tillagning
1. Tillsätt vitt vin, vinäger och schalottenlök i en medelstor kastrull och koka på låg till medelvärme tills det finns cirka 2 msk vätska kvar.
2. Tillsätt smöret, skuret i bitar, och börja omedelbart kraftigt vispa blandningen tills smöret nästan är helt smält.
3. Ta bort från värmen och vispa tills blandningen är smält och slät.
4. Krydda med salt, pressa gärna ½ citron över och sila eventuellt. Servera.