Beurre blanc sauce

USA

Beurre blanc-sås

Denna beurre blanc-sås är en krämig vitvinssmörsås som görs med schalottenlök, vitt vin, vinäger och osaltat smör. Den är enkel att tillaga på bara 15 minuter och ger alltid en touch av elegans till fisk, grönsaker, fläsk eller kyckling. Gör den gärna med lite citron och varför inte servera till sotad lax (recept finns på hemsidan)?

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 524

Ingredienser

Torrt vitt vin, 1,2 dl

Vitvinsvinäger, 1½ msk

Schalottenlök, ½ st

Osaltat smör, 225 g

Havssalt efter smak

Citron, ½ st (kan uteslutas)

Tillagning

1. Tillsätt vitt vin, vinäger och schalottenlök i en medelstor kastrull och koka på låg till medelvärme tills det finns cirka 2 msk vätska kvar.

2. Tillsätt smöret, skuret i bitar, och börja omedelbart kraftigt vispa blandningen tills smöret nästan är helt smält.

3. Ta bort från värmen och vispa tills blandningen är smält och slät.

4. Krydda med salt, pressa gärna ½ citron över och sila eventuellt. Servera.