
Blanched green beans
USA
Blancherade haricots verts

Många recept på färska gröna bönor börjar med att bönorna blancheras. Om du frågar mig borde alla lära sig den här metoden för att tillaga gröna bönor. Det är snabbt och enkelt, och det ger bönor som är livfulla, krispiga och möra och inte alls mosiga. De är perfekta att servera som tillbehör eller som tillsats i sallader och smörgåsar.
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 110
Ingredienser
Färska haricots verts, 450 g
Olivolja (extra jungfruolja), 2 msk
Vitlöksklyfta, 1 st
Citronsaft, färskpressad, från ½ citron
Citronzest, ½ tsk
Havssalt efter smak
Nymalen svartpeppar efter smak
Tillagning
1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och ställ en skål med iskallt vatten i närheten. Lägg bönorna i det kokande vattnet och blanchera i 2 minuter.
2. Ta upp bönorna och sänk omedelbart ner dem i isvattnet tillräckligt länge för att svalna helt, cirka 15 sekunder. Häll av vattnet och lägg dem på hushållspapper för att torka.
3. Blanda de blancherade gröna bönorna med olivolja, vitlök, citronsaft, citronskal, salt och peppar.