
Blood orange and honey glazed salmon
USA
Blodapelsin- och honungsglaserad lax

Blodapelsinglaserad lax kanske låter lite fancy men det är den inte! Superenkelt att göra vilken kväll som helst i veckan! Om blodapelsiner inte är säsong: Det här receptet fungerar utmärkt med vanlig apelsiner också! Gott oavsett! Servera gärna med något gott potatismos, till exempel med saffran (recept finns på hemsidan), och varför inte en ratatouille? Då blir det lite fancy i alla fall ;)
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 440
Ingredienser
Blodapelsiner, 5 st
Honung, 2 msk
Laxfilé, 550-600 g
Olivolja, 1 tsk
Salt efter smak
Nymalen svartpeppar efter smak
Tillagning
1. Vispa ihop rivet skal från 1 blodapelsin med färskpressad apelsinjuice från 4 blodapelsiner och honung i en kastrull på medelhög värme. Koka upp, sänk värmen och låt sedan sjuda i 7-8 minuter, tills det reducerats till hälften och tjocknat. Ställ åt sidan.
2. Värm grillen i ugnen på hög värme och klä en bakplåt med folie. Lägg laxen på bakplåten, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
3. Pensla laxen med hälften av glasyren och grilla i 4 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla med resterande glasyr. Lägg en skiva blodapelsin på varje filé och lägg tillbaka den i ugnen för grillning i ytterligare 2-3 minuter, eller tills laxen är genomstekt och lätt flingas sönder med en gaffel.