Brisket sandwich

USA

Brisket sandwich

Stressiga dagar bidrar till att man kan behöva något som är enkelt att laga och gott. Denna långsamt tillagade sandwich med oxbringa är precis rätt måltid för de dagar då man inte vill tänka så mycket på middagen. Den är smakrik och smaksatt med schalottenlök och vitlök, tillagad i en enkel hemlagad barbecuesås och buljong.

  • Tillagningstid: 4 timmar 15 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 762

Ingredienser

Olivolja, 2 msk

Oxbringa (brisket), 900 g

Chilipulver, ½ msk

Salt, ½ tsk

Malen svartpeppar, ½ tsk

Ketchup, 1,2 dl

Melass, 1 msk

Brunt farinsocker, 1 msk

Flytande rökarom (liquid smoke), ½ tsk

Kycklingbuljong, 4 msk

Vitlöksklyfta, 1 st

Schalottenlökar, 2 st

Hamburgerbröd av briochetyp, 4 st

Tillagning

1. Blanda chilipulver, salt och svartpeppar. Gnugga generöst in båda sidorna av oxbringan med den torra kryddblandningen.

2. Värm olivolja på hög värme i en stor stekpanna och bryn båda sidorna av oxbringan.

3. Rör noggrant ihop ketchup, melass, farinsocker, flytande rökarom och kycklingbuljong.

4. Lägg den brynta oxbringan i en slowcooker. Tillsätt såsen, hackad vitlök och hackad schalottenlökslök. Rör försiktigt med en stekspade för att täcka oxbringan. 

5. Koka på hög effekt i 4–5 timmar. Ta köttet ur slowcookern när det är genomkokt och strimla det med två gafflar. Lägg tillbaka det strimlade köttet i slowcookern och servera det varmt i hamburgerbröd.