
Bumbu rujak manis
Indonesien
Söt rujak

Om du älskar söt rujak så får du inte slarva med dressingen. Söt rujakdressing är väldigt distinkt och kan variera i smak, men om du vill göra din egen söta rujakdressing hemma: Prova det här receptet. Till dressingen kan du välja vilka frukter som helst, bara de är tropiska och goda :)
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 459
Ingredienser
Jordnötter, 50 g
Palmsocker, 250 g
Strösocker, 3 msk
Röda cayennepepparfrukter (cabai rawit), 10 st
Salt, ½ tsk
Tamarindfrön, 2 st
Vatten, 1 dl
Färska frukter efter smak, till exempel vattenäpple, ananas, omogen mango, jamsbönrot (jicama), gurka, polynesiskt plommon, sötpotatis, äpple, bilimbi och/eller pomelo
Tillagning
1. Rosta jordnötterna. Mal eller mixa dem - det behöver inte vara för fint.
2. Mal cayennepeppar, tamarind och palmsocker tills det är slätt, tillsätt sedan gradvis varmt vatten tills dressingen tjocknar.
3. Häll dressingen i en kastrull och värm tills det kokar. Tillsätt jordnötterna och rör om väl. Koka tills dressingen tjocknar och smaken är precis lagom.
4. Servera med färsk frukt.