Bumbu rujak manis

Indonesien

Söt rujak

Om du älskar söt rujak så får du inte slarva med dressingen. Söt rujakdressing är väldigt distinkt och kan variera i smak, men om du vill göra din egen söta rujakdressing hemma: Prova det här receptet. Till dressingen kan du välja vilka frukter som helst, bara de är tropiska och goda :)

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Dessert
  • Kalorier/portion (kcal): 459

Ingredienser

Jordnötter, 50 g

Palmsocker, 250 g

Strösocker, 3 msk

Röda cayennepepparfrukter (cabai rawit), 10 st

Salt, ½ tsk

Tamarindfrön, 2 st

Vatten, 1 dl

Färska frukter efter smak, till exempel vattenäpple, ananas, omogen mango, jamsbönrot (jicama), gurka, polynesiskt plommon, sötpotatis, äpple, bilimbi och/eller pomelo

Tillagning

1. Rosta jordnötterna. Mal eller mixa dem - det behöver inte vara för fint.

2. Mal cayennepeppar, tamarind och palmsocker tills det är slätt, tillsätt sedan gradvis varmt vatten tills dressingen tjocknar.

3. Häll dressingen i en kastrull och värm tills det kokar. Tillsätt jordnötterna och rör om väl. Koka tills dressingen tjocknar och smaken är precis lagom.

4. Servera med färsk frukt.