
Carne de puerco en salsa verde
Mexiko
Fläsk i grön sås

Fläsk i grön sås är en av de mest ikoniska rätterna i det traditionella mexikanska köket, perfekt att njuta av med familjen vilken dag som helst i veckan. Detta hemlagade recept kombinerar köttets mörhet med den fräscha, kryddiga smaken av gröna tomater (eller tomatillos) och gröna chili, vilket skapar en rejäl gryta som kan kompletteras med bondbönor eller portlak för att göra den ännu mer näringsrik.
- Tillagningstid: 1 timme 40 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 429
Ingredienser
Revbensspjäll, ½ kg
Kött från grishuvud, ½ kg
Lagerblad, 2 st
Vitlöksklyftor, 2 st
Silverlök, ½ st
Gröna tomater, 12 st
Gröna chilifrukter, 5 st
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Olja efter behov
Tillagning
1. Lägg fläskkött i tärningar, vitlök, lök, lagerblad och lite salt i en kastrull med tillräckligt med vatten och koka tills köttet är mört.
2, Lägg tomaterna och chilifrukterna i en annan kastrull med tillräckligt med vatten och koka tills de har ändrat färg. Ta bort från värmen när de är klara och ställ åt sidan.
3. Värm lite olja i kastrullen där grytan ska tillagas.
4. Lägg till köttet när oljan är varm och bryn det lätt på alla sidor. Ta upp ur kastrullen och ställ åt sidan.
5. Lägg tomaterna, löken, vitlöken och chilifrukterna i en mixer och mixa väl tills det blir en slät sås.
6. Tillsätt såsen i kastrullen där köttet tillagades och stek väl. Krydda med salt och peppar efter smak. Om såsen är för tjock kan lite av vattnet som används för att koka tomaterna tillsättas.
7. Tillsätt köttet i såsen och låt det sjuda i 10 minuter. Salta och peppra lite mer om det behövs.
8. Servera fläsket i den gröna såsen och njut.