Carpaccio di carne con rucola e grana

Italien

Oxfilécarpaccio med rucola och parmesan

Om du letar efter något extra smakrikt och lättlagat recept: Detta recept är gjort speciellt för dig! En verkligt exceptionell, snabbt fixad och välsmakande rätt som inte kräver några tillbehör. Allt du behöver göra är att hitta utmärkta råvaror, skiva köttet riktigt tunt och banka ut det så att det blir ännu tunnare. Till det en dressing av citron och olivolja.

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 450

Ingredienser

Oxfilé, 400 g

Rucola, 150 g

Parmesan, 80 g

Pinjenötter, 10 g

Olivolja (extra jungfruolja), 1 dl

Citronsaft, 70 g

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Tillagning

1. Pressa citronerna och häll sedan saften i en skål tillsammans med oljan. Krydda med salt och peppar, emulgera sedan med en visp i några sekunder.

2. Arrangera rucola på ett serveringsfat, lägg riktigt tunt skivad oxfilé ovanpå, lägg på några ruccolablad och hyvlad parmesan.

3. Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna. Krydda köttet med citronettesåsen och de rostade pinjenötterna. Redo att serveras!