Chłodnik z buraka z jajkiem

Polen

Kall rödbetssoppa med ägg

Chlodnik – en kall rödbetssoppa med polska anor, passar för varma somardagar. En perfekt kombination av rödbetans sötma, syrlig kefir och krispig gurka. Alltihop i rosa. Det tar en kvart att sno ihop soppan, låt den därefter stå i kylen en halvtimme och sedan är det bara att äta.  

  • Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser och kylning
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 144

Ingredienser

Rödbetor, 2 små

Gurka, 1 st

Ägg, 1 st

Rädisor, 6-7 st

Kefir, 3,3 dl

Färsk gräslök, hackad, 1 msk

Färsk dill, hackad, 1 tsk

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Olivolja efter smak (kan uteslutas)

Tillagning

1. Koka rödbetorna, skala och hacka dem sedan.

2. Skär gurkan i små bitar. 

3. Mixa rödbetorna och gurkan med kefir, krydda efter smak och kyl. 

4. Koka ägget hårt och hacka det i små bitar, och skiva rädisorna i tunna strimlor. Häll den kalla soppan över äggen och rädisorna. Strö över gräslök och dill. En tesked olivolja kan tillsättas i slutet.