
Chłodnik z buraka z jajkiem
Polen
Kall rödbetssoppa med ägg

Chlodnik – en kall rödbetssoppa med polska anor, passar för varma somardagar. En perfekt kombination av rödbetans sötma, syrlig kefir och krispig gurka. Alltihop i rosa. Det tar en kvart att sno ihop soppan, låt den därefter stå i kylen en halvtimme och sedan är det bara att äta.
- Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser och kylning
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 144
Ingredienser
Rödbetor, 2 små
Gurka, 1 st
Ägg, 1 st
Rädisor, 6-7 st
Kefir, 3,3 dl
Färsk gräslök, hackad, 1 msk
Färsk dill, hackad, 1 tsk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Olivolja efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Koka rödbetorna, skala och hacka dem sedan.
2. Skär gurkan i små bitar.
3. Mixa rödbetorna och gurkan med kefir, krydda efter smak och kyl.
4. Koka ägget hårt och hacka det i små bitar, och skiva rädisorna i tunna strimlor. Häll den kalla soppan över äggen och rädisorna. Strö över gräslök och dill. En tesked olivolja kan tillsättas i slutet.