
Cranberry sauce
Storbritannien
Tranbärssås

Tranbärssås är utsökt serverad med varm eller kall rostad fågel och vilt. Såsen är också bra med ost, till exempel bakad eller friterad camembert eller brie. Den kan användas istället för saltgurka på skinksmörgåsar. Varm tranbärssås är också en underbar topping på vaniljglass. Som du märker finns det många användningsområden - recept på friterad brie finns på hemsidan. Varför inte testa?
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6-8
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 70
Ingredienser
Ljust farinsocker, 100 g
Apelsinjuice, färskpressad, 1 dl
Tranbär, färska eller frysta, 250 g
Zest från 1 clementin eller liten apelsin
Portvin efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Koka upp socker och apelsinjuice i en stor kastrull. Rör ner tranbären och det finrivna clementinskalet. Lite portvin kan tillsättas om så önskas. Låt sjuda i 5 minuter eller tills bären är mjuka men håller formen. Ställ såsen i kylen tills den behövs, den kommer att tjockna när den svalnar. Låt den gärna stå ett par dagar.
2. Ta ut ur kylen en timme före servering.