Cranberry sauce

Storbritannien

Tranbärssås

Tranbärssås är utsökt serverad med varm eller kall rostad fågel och vilt. Såsen är också bra med ost, till exempel bakad eller friterad camembert eller brie. Den kan användas istället för saltgurka på skinksmörgåsar. Varm tranbärssås är också en underbar topping på vaniljglass. Som du märker finns det många användningsområden - recept på friterad brie finns på hemsidan. Varför inte testa?

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6-8
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 70

Ingredienser

Ljust farinsocker, 100 g

Apelsinjuice, färskpressad, 1 dl

Tranbär, färska eller frysta, 250 g

Zest från 1 clementin eller liten apelsin

Portvin efter smak (kan uteslutas)

Tillagning

1. Koka upp socker och apelsinjuice i en stor kastrull. Rör ner tranbären och det finrivna clementinskalet. Lite portvin kan tillsättas om så önskas. Låt sjuda i 5 minuter eller tills bären är mjuka men håller formen. Ställ såsen i kylen tills den behövs, den kommer att tjockna när den svalnar. Låt den gärna stå ett par dagar.

2. Ta ut ur kylen en timme före servering.

Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.