Cumi crispy kemangi

Indonesien

Krispig bläckfisk med citronbasilika

Denna krispiga bläckfisk med citronbasilika är en bläckfiskkreation i restaurangstil med utsökt arom och smak. Den är enkel att tillaga, och det speciella med denna krispiga bläckfisk är att den är hälsosam eftersom den är fri från glutamat. Tillsatsen av citronbasilika ger en frestande arom som kommer att väcka din aptit. Servera gärna denna krispiga bläckfisk med citronbasilika som vardagsrätt för familjen.

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 488

Ingredienser

Bläckfisk, 350 g

Vitlökskryddat tempuramjöl (Kobe tepung serbaguna premium), 200 g

Vatten, 1¾ dl

Lime, 1 st

Vitlöksklyftor, 4 st

Röda schalottenlökar, 4 st

Citronbasilikablad, 1 knippe

Matolja efter behov

Tillagning

1. Skär bläckfisken i munsbitar, skölj den noggrant och pressa lite limesaft över. Ta fram en skål. Häll i 100 g tempuramjöl och blanda med vatten. Rör om väl tills det bildas en deg.

2. Värm olja i en stekpanna. Rulla bläckfiskbitarna i det våta mjölet och rulla den sedan i resterande torrt tempuramjöl. Fritera tills det är gyllenbrunt. Ta upp och ställ åt sidan.

3. Fräs finhackad schalottenlök och finhackad vitlök tills det doftar. Tillsätt bläckfisken och grovhackade citronbasilikablad. Stäng av värmen och rör om väl. Klart att servera!