एग करी

Indien

Äggcurry

Det är något annorlunda i positiv mening med maten på en indisk gaturestaurang. Kryddig, aromatisk och tillagad i ghee (klarat smör). Alla gillar den här maten. Här är ett recept i gaturestaurangstil som också kan lagas hemma. Det är gott och ändå enkelt att göra. Servera gärna tillsammans med en boondi raita (raita med kikärtspuffar) och brödet tawa paratha till middag.

  • Tillagningstid: 90 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 209

Ingredienser

Ägg, 4 st

Ghee, 1 msk

Hel spiskummin, ½ tsk

Senapsfrön, ½ tsk

Asafoetida, ¼ tsk

Kryddnejlikor, 3 st

Lagerblad, 1 st

Hel svart kardemumma, 1 st

Hela gröna kardemummor, 2 st

Torkade röda chilifrukter, 4 st

Färsk ingefära, 2½ cm

Vitlöksklyftor, 4 st

Rödlök, 1 st

Passerade tomater, 2 dl

Yoghurt (dahi), 2 msk

Rött chilipulver (kashmiri), 1 tsk

Malen gurkmeja, ½ tsk

Malen koriander, 1 tsk

Salt efter smak och behov

Vatten efter behov

Färsk koriander efter smak

Tillagning

1. Koka äggen och ställll dem åt sidan.

2. Värm ghee i en gryta. Tillsätt spiskummin, senapsfrön, asafoetida, lagerblad, torkad röd chili, svart och grön kardemumma och kryddnejlikor. Fräs i 30 sekunder.

3. Tillsätt nu finhackad lök, finhackad ingefära och finhackad vitlök. Stek tills löken blir mjuk. Tillsätt chilipulver, gurkmejapulver, korianderpulver och salt när löken blivit mjuk. Blanda och stek i 3-4 minuter.

4. Tillsätt passerade tomater och låt puttra under lock i 5-6 minuter. Tillsätt därefter yoghurt samt vatten enligt behov och koka på svag värme under lock i 1 minut eller tills den är färdigkokt.

5. Tillsätt färsk koriander och blanda. Halvera äggen, tillsätt dem i curryn och blanda väl. Servera. 

Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.