Filets de dorade

Frankrike

Filéad havsabborre

Havsabborren är en populär matfisk som lever längs kusten från Norge och hela vägen ner till Senegal. Den odlas kommersiellt i hög grad. Här är en extremt lättlagad version med filéad havsabborre, eller kanske egentligen med "dorade" som är den franska beteckningen som i sin tur kan avse flera olika fiskarter med ungefär samma egenskaper och smak som havsabborren. Servera gärna med rucola- och mascarponerisotto (recept finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 181

Ingredienser

Havsabborrefiléer, 400 g

Tillagning

1. Skär ut filéer av havsabborren. Bena ur filéerna.

2. Ångkoka filéerna i cirka 5 minuter eller tills de är färdiga. Servera gärna med rucola- och mascarponerisotto (recept finns på hemsidan).