
Filets de dorade
Frankrike
Filéad havsabborre

Havsabborren är en populär matfisk som lever längs kusten från Norge och hela vägen ner till Senegal. Den odlas kommersiellt i hög grad. Här är en extremt lättlagad version med filéad havsabborre, eller kanske egentligen med "dorade" som är den franska beteckningen som i sin tur kan avse flera olika fiskarter med ungefär samma egenskaper och smak som havsabborren. Servera gärna med rucola- och mascarponerisotto (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 181
Ingredienser
Havsabborrefiléer, 400 g
Tillagning
1. Skär ut filéer av havsabborren. Bena ur filéerna.
2. Ångkoka filéerna i cirka 5 minuter eller tills de är färdiga. Servera gärna med rucola- och mascarponerisotto (recept finns på hemsidan).