
Fried flounder
USA
Frityrstekt flundra

Detta superenkla recept på stekt flundra har en krispig pankobotten och mör, flagnande fisk som har stekts till gyllene perfektion. Härligt saftigt, detta recept på stekt flundra förstärker fiskens naturliga smak, samtidigt som tillagningsprocessen är fatastiskt enkel, vilket gör det till ett perfekt recept för såväl avslappnade helgmiddagar som hektiska vardagskvällar. Servera gärna med orzoris och en hemlagad tartarsås (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 656
Ingredienser
Flundrafilé, 900 g
Neutral olja till stekningen
Vetemjöl, 2,4 dl
Mjölk, 2,4 dl
Ägg, 2 st
Pankoströbröd, 2,4 dl
Citron efter smak
Tillagning
1. Skapa en plats för att panera fiskfiléerna - en grund form för mjöl, en för uppvispad mjölk med ägg och en för panko.
2. Vänd först flundran i mjölet, sedan i mjölk- och äggblandningen och slutligen i panko.
3. Värm en stor stekpanna av gjutjärn på medelvärme och tillsätt cirka 6 mm neutral olja.
4. Lägg försiktigt de panerade filébitarna i den uppvärmda oljan och se till att pannan inte blir för full. Stek i 2–3 minuter per sida tills flundran är genomstekt. Tillagningstiden beror på flundrafiléernas tjocklek, filéerna ska flaga lätt.
5. Lägg försiktigt den tillagade fisken på ett fat klätt med hushållspapper för att absorbera överflödig olja.
6. Servera med citronklyftor och krydda efter smak.