Gebackenes rotbarschfilet

Tyskland

Panerad kungsfiskfilé

Vill du steka en panerad fiskfilé? Det är lätt. Speciellt om du använder kungsfisk. Det rör sig här om en nordatlantisk fisk som passar fint som matfisk och perfekt som panerad. Den är underbart god när den får en knaprig yta och serveras med goda tillbehör.

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 655

Ingredienser

Kungsfisk, filéer, 750 g

Salt, 1 nypa

Malen peppar, 1 nypa

Vetemjöl, typ 405, 50 g

Ägg, 2 st

Mjölk, 2 msk

Ströbröd, 100 g

Rapsolja, 4 msk

Tillagning

1. Skölj fiskfiléerna, klappa dem torra och bena ur dem vid behov. Skär fisken i 8 lika stora bitar och krydda runt om med salt och peppar.

2. Häll mjöl i en tallrik. Vispa ägg och blanda med mjölk i en annan, djup tallrik. Häll ströbröd på en tredje tallrik. Panera fiskbitarna i mjölet, ska av överskottet. Doppa dem sedan i äggen och panera till sist med ströbrödet, tryck ner dem något.

3. Hetta upp rapsolja i en stor non-stick-panna och stek fiskbitarna på medelvärme 3-4 minuter på varje sida. Servera till exempel med ugnsstekt potatis och remouladsås med sardeller (recept finns på hemsidan).