
Gebratene champignons
Tyskland
Stekta champinjoner

Om du har bråttom idag: Laga helt enkelt några champinjoner med färska örter och vitlök. Den perfekta middagen för den som har bråttom, eller som tillbehör till vinmakarbiff på pfalziskt vis (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 116
Ingredienser
Kastanjechampinjoner, små, 250 g
Vita champinjoner, små, 250 g
Färsk rosmarin, 2 kvistar
Färsk timjan, 4 kvistar
Färsk oregano, 4 kvistar
Färsk persilja efter smak
Färska vitlöksklyftor, 2 st
Zest från 1 citron
Olivolja efter smak
Salt efter smak
Nymalen svart- eller grönpeppar
Tillagning
1. Rengör svampen och stek den ordentligt på alla sidor i lite olja på hög värme i en stor panna - de ska inte dra åt sig vatten, men de ska inte brännas heller.
2. Lyft över den stekta svampen till en skål och blanda, medan den fortfarande är varm, med de mycket finhackade örterna, nyriven citronzest och finhackad vitlök. Smaka av med salt och peppar och låt dem dra in oljan. Mängden örter kan givetvis varieras beroende på smak och tillfälle.