
Hamburger soup
Kanada
Hamburgersoppa

Kall dag. Varm soppa. Den här uppfyller alla krav för att vara tröstande, mättande och väldigt, väldigt smakrik. Vad mer kan man önska sig i en soppa?
- Tillagningstid: 1 timme 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 712
Ingredienser
Olivolja, 1 msk
Råa hamburgare, 900 g
Vitlöksklyfta, 1 st
Gul lök, 1 st
Morötter, 4 st
Bladselleri, 3 stjälkar
Potatisar, 4 st
Torkad basilika, 1 msk
Torkad oregano, 1 msk
Torkad timjan, ½ tsk
Salt, 1 tsk
Malen peppar, 1 tsk
Tomatpuré, 2 msk
Het sås, 1 tsk
Konserverade rostade tomater, 1,6 kg
Oxbuljong, drygt 1,9 l
Korngryn, 1,2 dl
Tillagning
1. Värm olivolja i en stor kastrull, lägg i hamburgarna och stek under omrörning tills färsen inte längre är rosa.
2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna löken, morötterna och potatisen. Skölj och tärna bladsellerin. Tillsätt vitlöken, löken, morötterna, sellerin och potatisen, stek i 5 minuter.
3. Tillsätt torkad basilika, torkad oregano, torkad timjan, salt och peppar. Blanda.
4. Tillsätt tomatpuré och het sås, blanda väl.
5. Tillsätt rostade tomater och köttbuljong.
6. Rör ner korngryn.
7. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 1 timme.