Hamburger soup

Kanada

Hamburgersoppa

Kall dag. Varm soppa. Den här uppfyller alla krav för att vara tröstande, mättande och väldigt, väldigt smakrik. Vad mer kan man önska sig i en soppa?

  • Tillagningstid: 1 timme 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 712

Ingredienser

Olivolja, 1 msk

Råa hamburgare, 900 g

Vitlöksklyfta, 1 st

Gul lök, 1 st

Morötter, 4 st

Bladselleri, 3 stjälkar

Potatisar, 4 st

Torkad basilika, 1 msk

Torkad oregano, 1 msk

Torkad timjan, ½ tsk

Salt, 1 tsk

Malen peppar, 1 tsk

Tomatpuré, 2 msk

Het sås, 1 tsk

Konserverade rostade tomater, 1,6 kg

Oxbuljong, drygt 1,9 l

Korngryn, 1,2 dl

Tillagning

1. Värm olivolja i en stor kastrull, lägg i hamburgarna och stek under omrörning tills färsen inte längre är rosa.

2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna löken, morötterna och potatisen. Skölj och tärna bladsellerin. Tillsätt vitlöken, löken, morötterna, sellerin och potatisen, stek i 5 minuter.

3. Tillsätt torkad basilika, torkad oregano, torkad timjan, salt och peppar. Blanda.

4. Tillsätt tomatpuré och het sås, blanda väl.

5. Tillsätt rostade tomater och köttbuljong.

6. Rör ner korngryn.

7. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 1 timme.