
Holzfällersteak
Tyskland
Skogshuggarbiff

En saftig skogshuggarbiff att älska med karamelliserad stekt lök! I detta recept bryns skogshuggarbiffen först i en panna tills den är krispig och bakas sedan i ugnen. Så blir det perfekt! Servera med stekt potatis (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 812
Ingredienser
Fläskkarré med svål och ben, 4 skivor à cirka 300 g
Salt, 1 tsk
Nymalen peppar efter smak
Solros- eller rapsolja, 8 msk
Paprikapulver, 1 tsk
Rödlökar, 4 st
Strösocker, 4 nypor
Färsk persilja efter smak
Tillagning
1. Värm ugnen till 140 grader (120 grader om varmluftsugn). Skölj köttet, klappa torrt med hushållspapper och krydda rikligt med salt och peppar på båda sidor.
2. Värm oljan i en panna och bryn biffen på hög värme, först på svålen, i 2 minuter, sedan på varje sida i cirka 2-3 minuter. Ta ut biffen ur pannan och lägg den i en ugnssäker gryta. Blanda paprikan med lite matolja och pensla den på biffen. Fortsätt tillaga biffen i den förvärmda ugnen i cirka 15 minuter.
3. Skala löken och skiva den i strimlor. Fräs den i det återstående fettet i pannan på medelvärme tills den är genomskinlig, tillsätt sockret och låt den karamelliseras kort. Krydda lökstrimlorna med salt. Ta ut biffen ur ugnen och lägg den karamelliserade löken ovanpå. Servera med stekt potatis (recept finns på hemsidan) och färskhackad persilja. Smaklig måltid!