
Homemade mashed potatoes
USA
Hemgjort potatismos

Hemgjord potatismos är ett måste i alla seriösa kök. Detta potatismosrecept kräver bara 3 ingredienser (om mjölken och grädden blandas till en gräddmjölk, vill säga) och ger dig det ett krämigt, drömmigt potatismos.
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 316
Ingredienser
Potatis med rödbrunt skal (russet potatoes), 900 g
Smör, 3 msk
Mjölk, 4 msk
Grädde, 4 msk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Skala och tärna potatisen. Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka potatisen i en stor kastrull. Koka potatisen tills en gaffel lätt kan stickas in och tas ur. Sila.
2. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen eller en bunke. Tillsätt smör, mjölk, grädde, salt och peppar. Vispa med en handmixer tills det är slätt, cirka 2 minuter.