Homemade mashed potatoes

USA

Hemgjort potatismos

Hemgjord potatismos är ett måste i alla seriösa kök. Detta potatismosrecept kräver bara 3 ingredienser (om mjölken och grädden blandas till en gräddmjölk, vill säga) och ger dig det ett krämigt, drömmigt potatismos.

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 316

Ingredienser

Potatis med rödbrunt skal (russet potatoes), 900 g

Smör, 3 msk

Mjölk, 4 msk

Grädde, 4 msk

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Tillagning

1. Skala och tärna potatisen. Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka potatisen i en stor kastrull. Koka potatisen tills en gaffel lätt kan stickas in och tas ur. Sila.

2. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen eller en bunke. Tillsätt smör, mjölk, grädde, salt och peppar. Vispa med en handmixer tills det är slätt, cirka 2 minuter.