
简简单单手抓羊肉
Kina
Enkelt handdraget lamm

Det ska vara bäst att använda Xinjiangfår för handdraget fårkött. Det ska också vara okej att använda får från Ningxia, Qinghai och Inre Mongoliet i nordvästra Kina. Lammkotletter och lammhalsar är bästa köttet! Det handdragna köttet bevarar den ursprungliga smaken. Endast ingefäraskivor och pepparkorn används i tillagningsprocessen. Det är utsökt både med eller utan kryddor. En enkel men samtidigt svår rätt.
- Tillagningstid: 40 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 494
Ingredienser
Lammkotletter och/eller lammhals, ½-1 kg
Färsk ingefära efter smak
Hela pepparkorn, 12 st eller efter smak
Rödlök, ½ st
Salt efter smak
Malen spiskummin efter smak (kan uteslutas)
Malen chilipeppar efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Skölj lammköttet för att ta bort eventuellt blod, blanchera i kallt vatten som koka upp och ta bort skummet efter att vattnet kokat. Koka upp vatten i en annan kastrull samtidigt.
2. Lägg de blancherade lammkotletterna i den andra kastrullen med kokande vatten, tillsätt skivad ingefära och pepparkorn. Tillsätta inte salt under kokningen! Täck över kastrullen och låt sjuda på låg värme.
3. Bestäm tillagningstiden utifrån köttets mörhet och egen preferens. Möra lammkotletter är vanligtvis klara på 20–30 minuter. De är definitivt tillagade om en ätpinne enkelt kan stickas igenom köttet.
4. Hacka löken i små bitar medan köttet tillagas; förbered salt samt malen spiskummin och chilipeppar om så önskas.
5. Ta upp köttet ur kastrullen och lägg det på en tallrik. Ta köttet med ena handen och gnid in salt med den andra. Sedan är det bara att äta. Det smakar originellt! Häll upp en skål varm buljong, som köttet kokat i, och strö över salt och lök. Drick soppan och ät köttet. Det är utsökt!