
Kinilaw
Filippinerna
Kinilaw

Kinilaw anses vara en aptitretare ungefär som Latinamerikas ceviche (man kan tänka på den som den filippinska versionen av ceviche). Faktum är att det finns många cevichevarianter från hela världen, men den här versionen från Filippinerna är en du måste pröva.
- Tillagningstid: 40 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 281
Ingredienser
Färsk tonfisk, ½ kg
Vit vinäger, 3,4 dl
Rödlök, 1 st
Färsk ingefära, finstrimlad, 2 msk
Filippinska kalamondiner, 4 st (kan ersättas med lime eller citron i motsvarande mängd)
Salt efter smak
Nymalen svartpeppar efter smak
Thaichili, 3 st (kan uteslutas)
Strösocker, 1 msk (kan uteslutas)
Tomat, 1 st (kan uteslutas)
Tillagning
1. Skär fisken i tärningar. Hacka rödlöken. Hacka chilin och tärna tomaten om dessa önskas.
2. Blanda den tärnade fisken och med 1.8 dl vinäger. Blanda väl och låt stå i 2 minuter. Häll sedan av vinägern medan fiskbitarna pressas lätt. Denna sköljningsprocedur hjälper till att minska fisklukten.
3. Blanda nu alla ingredienser. Pressa saften ur kalamondinerna över. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat. Täck över och ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter, men inte längre än 3 timmar.
4. Servera kyld. Servera och njut gärna med ett glas öl!