
辣椒鸡肉卷饼
Kina
Chilikycklingwraps

I Kina äts gärna dessa kycklingwraps som ju blir ett utmärkt exempel på crossover-matlagning. Mexikansk inspiration men kinesiska ingredienser, tillagat i en wokpanna. Rikligt med chili, men det går att byta ut mot paprikor om magen blir lite orolig ;)
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 369
Ingredienser
Chilifrukter, 300 g
Kycklingbröstfilé, 400 g
Kinesiskt matlagningsvin (eller sherry), 2 msk
Ljus sojasås, 2 msk
Mörk sojasås, 2 tsk
Malen spiskummin, 2 tsk
Vitlök, finhackad, 30 g
Ostronsås, 2 msk
Mald chilipeppar, 2 msk
Vetewraps, 4 st
Matolja efter smak och behov
Tillagning
1. Strimla kycklingköttet. Tillsätt matlagningsvin, ljus sojasås, mörk sojasås och 1 tsk spiskummin till det strimlade köttet, blanda väl och marinera i 15 minuter.
2. Värm oljan och stek kycklingen tills den ändrar färg, tillsätt hackad vitlök och strimlad chili och woka. Tillsätt sedan 1 tsk spiskumminpulver, ostronsås och malen chili och stek tills kycklingen är genomstekt.
3. Lägg ett lager plastfolie under den uppvärmda wrapen, bred ut de friterade kycklingbitarna och rulla ihop wrapen. Bara att äta!