Mie goreng jawa rumahan

Indonesien

Hemlagade javanesiska stekta nudlar

Javanesiska stekta nudlar finns i flertalet regionala variationer. Varje region på Java har sin egen prägel på detta javanesiskt recept på stekta nudlar och kryddor, vilket skapar en mängd olika smaker som kommer att glädja din gom. Köttbullar på nötkött (bakso sapi) kan du enkelt göra själv (recept finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4-6
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 960

Ingredienser

Vetenudlar, 800 g

Vitkål efter smak

Ägg, 4 st

Tomat, 1 st

Köttbullar (bakso) efter smak

Kyckling efter smak

Salladslök efter smak

Sareptasenapsblad efter smak

Ostronsås, 2 msk

Sojasås, 2 msk

Kecap manis, 4 msk

Kryddblandning med natriumglutamat (penyedap rasa), 2 tsk

Peppar efter smak

Vitlöksklyftor, 6 st

Schalottenlökar, 10 st

Röda chilipepparfrukter efter smak

Ljusnötter (kemiri), 4 st

Olja efter behov och smak

Vatten efter behov av smak

Tillagning

1. Koka nudlarna tills de är genomkokta och ställ dem sedan åt sidan.

2. Mixa alla kryddor (vitlök, schalottenlök, röd chilipeppar och ljusnötter) med lite olja och vatten.

3. Fräs de mixade kryddorna tills de är genomstekta och doftar gott.

4. Tillsätt köttbullarna och äggen. Rör om tills äggen är genomstekta.

5. Tärna tomaten och skiva kålen. Strimla kycklingköttet. Tillsätt tomaten, kålen, senapsbladen och kycklingen.

6. Tillsätt de kokta nudlarna.

7. Tillsätt kecap manis, sojasås, ostronsås, kryddblandning, peppar och salt efter smak. Rör om noggrant.

8. Skiva salladslöken, tillsätt den och rör om igen.

9. Nu är de hemlagade javanesiska stekta nudlar redo att serveras.