
Mie goreng jawa rumahan
Indonesien
Hemlagade javanesiska stekta nudlar

Javanesiska stekta nudlar finns i flertalet regionala variationer. Varje region på Java har sin egen prägel på detta javanesiskt recept på stekta nudlar och kryddor, vilket skapar en mängd olika smaker som kommer att glädja din gom. Köttbullar på nötkött (bakso sapi) kan du enkelt göra själv (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4-6
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 960
Ingredienser
Vetenudlar, 800 g
Vitkål efter smak
Ägg, 4 st
Tomat, 1 st
Köttbullar (bakso) efter smak
Kyckling efter smak
Salladslök efter smak
Sareptasenapsblad efter smak
Ostronsås, 2 msk
Sojasås, 2 msk
Kecap manis, 4 msk
Kryddblandning med natriumglutamat (penyedap rasa), 2 tsk
Peppar efter smak
Vitlöksklyftor, 6 st
Schalottenlökar, 10 st
Röda chilipepparfrukter efter smak
Ljusnötter (kemiri), 4 st
Olja efter behov och smak
Vatten efter behov av smak
Tillagning
1. Koka nudlarna tills de är genomkokta och ställ dem sedan åt sidan.
2. Mixa alla kryddor (vitlök, schalottenlök, röd chilipeppar och ljusnötter) med lite olja och vatten.
3. Fräs de mixade kryddorna tills de är genomstekta och doftar gott.
4. Tillsätt köttbullarna och äggen. Rör om tills äggen är genomstekta.
5. Tärna tomaten och skiva kålen. Strimla kycklingköttet. Tillsätt tomaten, kålen, senapsbladen och kycklingen.
6. Tillsätt de kokta nudlarna.
7. Tillsätt kecap manis, sojasås, ostronsås, kryddblandning, peppar och salt efter smak. Rör om noggrant.
8. Skiva salladslöken, tillsätt den och rör om igen.
9. Nu är de hemlagade javanesiska stekta nudlar redo att serveras.