藕莲排骨和薏薏仁湯

Kina

Soppa med lotusrot, revben och kinesiska pärlkorn

Vad sägs om en soppa med klassiskt östasiatiska ingredienser? Lotusrot, som skördas under vatten och skivas i karakteristiska skivor som inte kan förväxlas med något annat. Kinesiska pärlkorn, som egentligen inte är korn utan torkade gryn från växten Jobs tårar. Röda dadlar är inte dadlar i vanlig mening utan bär som också kallas jujubär. Och fläskrevben som är en mycket uppskattad kinesisk ingrediens. 

  • Tillagningstid: 1 timme 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 524

Ingredienser

Revben av fläsk, 600 g

Lotusrot, 600 g

Kinesiska pärlkorn, 50 g

Röda dadlar, 1 liten näve

Salladslök, 1-2 st

Färsk ingefära, 3-4 skivor

Vatten, 2-2½ l

Risvin, 2 msk

Salt, 1 tsk

Tillagning

1. Blötlägg pärlkornen i vatten över natten.

2. Skär salladslöken i sektioner, skölj de röda dadlarna, tvätta lotusrötterna och skär dem i cirka 1,5 cm tjocka skivor.

3. Koka upp en kastrull med vatten, blanchera revbenen tills de ändrar färg och ta bort dem.

4. Koka dessutom upp 2½ liter vatten och tillsätt salladslök och ingefäraskivor. Mängden vatten bör räcka för att täcka alla ingredienser.

5. Lägg i revbenen, pärlkornen, dadlarna och de skivade lotusrötterna. Tillsätt vin och salt och låt koka upp på medelvärme

6. Täck med lock, sätt på låg värme och låt sjuda i 45-50 minuter tills revbenen är mjuka.

Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.