
Parsley potatoes
USA
Persiljepotatis

Persiljepotatis är ett superenkelt tillbehör och det här kan bli ditt favoritsätt att servera potatis på. De bästa potatisrecepten är de enklaste. Den här har bara 5 ingredienser som verkligen framhäver potatisens smak och du behöver inte ens skala den.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 5
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 307
Ingredienser
Potatis (Yukon Gold), ca 1,1-1,2 kg
Havssalt, 1 tsk + mer efter smak
Lagerblad, ½ st (kan uteslutas)
Osaltat smör, 6 msk
Färsk persilja, hackad, 1,2 dl
Tillagning
1. Skrubba potatisen med en ren skursvamp (skala den inte). Tärna potatisen i 3,5–4,5 cm tjocka bitar, lägg över i en kastrull och tillsätt tillräckligt med varmt vatten för att knappt täcka potatisen. Strö över 2 tsk salt och tillsätt lagerblad om så önskas.
2. Koka upp och koka sedan delvis täckt i cirka 15 minuter eller tills det lätt går att sticka hål på potatisen. Häll av potatisen. Ringla över smält smör och blanda (det är lättare att blanda i en stor bunke).
3. Strö över salt efter smak. Tillsätt hackad persilja och blanda. Blanda igen precis innan servering för att täcka med eventuellt smör som har samlats i botten.