Parsley potatoes

USA

Persiljepotatis

Persiljepotatis är ett superenkelt tillbehör och det här kan bli ditt favoritsätt att servera potatis på. De bästa potatisrecepten är de enklaste. Den här har bara 5 ingredienser som verkligen framhäver potatisens smak och du behöver inte ens skala den.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 5
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 307

Ingredienser

Potatis (Yukon Gold), ca 1,1-1,2 kg

Havssalt, 1 tsk + mer efter smak

Lagerblad, ½ st (kan uteslutas)

Osaltat smör, 6 msk

Färsk persilja, hackad, 1,2 dl

Tillagning

1. Skrubba potatisen med en ren skursvamp (skala den inte). Tärna potatisen i 3,5–4,5 cm tjocka bitar, lägg över i en kastrull och tillsätt tillräckligt med varmt vatten för att knappt täcka potatisen. Strö över 2 tsk salt och tillsätt lagerblad om så önskas.

2. Koka upp och koka sedan delvis täckt i cirka 15 minuter eller tills det lätt går att sticka hål på potatisen. Häll av potatisen. Ringla över smält smör och blanda (det är lättare att blanda i en stor bunke).

3. Strö över salt efter smak. Tillsätt hackad persilja och blanda. Blanda igen precis innan servering för att täcka med eventuellt smör som har samlats i botten.