Pebrots rostits al allillo

Spanien

Rostade paprikor med vitlök

Detta recept är ett utmärkt tillbehör till många rätter, till exempel alla typer av kött, eller till och med att njuta av med läckra brödskivor. Det är väldigt enkelt att göra och kommer att smaka utsökt. Pröva gärna till grillad butifarra (recept finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 90 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4-6
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 252

Ingredienser

Röd paprika, 2 kg

Vitlöksklyftor, 9 st

Olivolja efter smak

Strösocker, 1 tsk

Salt, 1 tsk

Tillagning

1. Häll vatten i den djupa ugnsplåten och placera paprikorna på ugnsgallret.

2. Grillar paprikorna i ugnen. Vänd dem när skinnet är svart så att de tillagas jämnt.

3. Lägg paprikorna på en plåt när de tagits ur ugnen och täck dem med plastfolie så att de mjuknar och tillagas färdigt med hjälp av den värme de avger. Låt dem svalna helt.

4. Häll vatten i en skål och fukta händerna för att ta bort skal och kärnor från paprikorna. När de är rena och utan kärnor skärs de i strimlor.

5. Skär vitlöken i skivor.

6. Häll olja i en stor stekpanna och tillsätt sedan skivad vitlök och paprikastrimlor. Vänd några gånger så att vitlöken och paprikan blandas väl.

7. Tillsätt en tesked socker och salt. Rör om med en träsked och låt det sjuda på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av med saltet.

Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.