
Penne all'arrabbiata
Italien
Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata är en typisk maträtt från det romerska köket, även om rätten numera är en riktig världsrätt! Denna pasta tillagas mycket snabbt och med väldigt få och enkla men väldigt goda ingredienser. Det sägs att namnet på penne all'arrabbiata kommer från en av dessa, nämligen chilipepparn, som absolut inte kan uteslutas. Det måste vara ganska rikligt med chilipeppar! Faktum är att det är chilipepparn som gör ansiktet rött på de som äter denna pasta. Den sista garneringen av hackad persilja fräschar upp smaken.
- Tillagningstid: 40 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 446
Ingredienser
Penne rigate efter behov till 4 portioner
Skalade tomater, konserverade, 380 g
Vitlöksklyfta, 1 st
Torkad chilipeppar efter smak
Färsk bladpersilja efter smak
Olivolja (extra jungfruolja) efter smak
Salt efter smak
Tillagning
1. Börja med att krossa de skalade tomaterna i en skål med en gaffel.
2. Lägg lite olja, skalad vitlök och rikligt med smulad torkad chilipeppar i en stekpanna. Koka upp vattnet till pastan i en stor kastrull och koka sedan pastan enligt anvisningen på förpackningen.
3. Stek vitlöken och chilin i oljan och tillsätt sedan tomaterna. Blanda, salta, täck med lock och låt såsen koka i minst 10–15 minuter.
4. Ta bort vitlöken när såsen nästan är färdig. Häll av pastavattnet och häll pastan direkt i pannan med tomaterna. Blanda snabbt.
5. Stäng av värmen, tillsätt den hackade persiljan, blanda igen och servera rätten rykande het!