
Pisang molen renyah
Indonesien
Krispigt friterad banan

Friterad banan på detta vis kallas molen i Indonesien. Ett typiskt mellanmål som är lätt att hitta överallt! Den krispiga konsistensen på bananskalet kommer av att mjölet har hög proteinhalt. Ulibanan kanske inte är det lättaste att hitta på stormarknadens fruktavdelning - den är vanlig i Indonesien dock och uppskattad för sitt söta och mjuka fruktkött. Kokbanan går också att använda, liksom för övrigt jackfrukt om du vill.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 598
Ingredienser
Ulibananer, 3 st
Vetemjöl med hög proteinhalt, 250 g
Florsocker, 4 msk
Bakpulver, 1 tsk
Ägg, 1 st
Margarin, 4 msk
Vaniljessens, ½ tsk
Vatten, 1 msk
Salt efter smak
Olja efter behov
Tillagning
1. Blanda och sikta mjöl, bakpulver och florsocker. Tillsätt ägg, vanilj och margarin. Blanda väl, tillsätt sedan salt och vatten. Knåda degen tills den är slät. Täck över och låt vila i 15 minuter. Kavla ut degen med en kavel till en tjocklek på ½ cm och en bredd på 5 cm.
2. Dela bananerna i halvor och dela halvorna i fyra
delar. Vira degen runt varje bananskiva tills hela ytan är täckt.
Stek tills den är gyllenbrun och genomstekt.