Popcorn butter
USA
Popcornsmör

Det här är popcornsmör på nästa nivå. "Smöret" som tillsätts i popcornmaskiner är oftast sojaolja eller rapsolja med artificiella smöraromer och färgämnen. Detta beror på att olja faktiskt fäster mycket bättre på popcorn än smält smör. Här får du det bästa av två världar när du gör ditt eget klarade smör eller ghee, vilket ger dig en riktig, rik smörsmak – och alla fördelar med olja. Du kan till och med lägga till färg genom att röra i annatto, gurkmeja eller paprika. Passar underbart bra till popcorn förstås, men också till hush puppies (recept finns på hemsidan), Pröva!
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 5
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 160
Ingredienser
Osaltat smör, 1,2 dl
Annattopulver, paprikapulver eller malen gurkmeja efter smak (kan uteslutas)
Salt efter smak till servering (kan uteslutas)
Tillagning
1. Tillsätt smöret i en medelstor kastrull av rostfritt stål och värm på medelvärme tills det smält.
2. Sänk värmen till låg-medelvärme när smöret börjar bubbla. Koka i 15-25 minuter, eller tills mjölken börjar fastna i botten av kastrullen, skum stiger upp till ytan och väldigt få bubblor återstår. Rör inte om under tillagningen, sänk värmen till låg om tillagningen går för fort.
3. Ta bort från värmen när det är klart och använd en sked för att skumma bort skummet från toppen. Smöret är klart när mjölkpartiklarna har brynts och fastnat i botten av pannan, och bubblandet i pannan har slutat och nästan helt stannat.
4. Placera en liten metallsil på kanten av en skål och klä den med ett kaffefilter (eller ostduk) för att sila. Häll smöret i silen, där den gyllene smöroljan samlas nedanför, och partiklarna samlas i filtret. Filtrets kanter kan behöva ryckas upp och försiktigt trycka filtret mot silen för att smöret ska kunna silas snabbare.
5. Vispa i ⅓–½ tesked annattofröpulver, gurkmeja eller paprika för att ge smöret färg, om så önskas. Popcornsmöret är nu klart att hällas över popcornen, eller på hush puppies (recept finns på hemsidan) för all del. Salta efter smak.