Pork chops with cherry peppers, onions, and potatoes

USA

Fläskkotletter med körsbärspaprika, lök och potatis

Det här receptet på fläskkotletter med paprika och potatis på plåt är en livräddare på hektiska vardagskvällar. Med minimal förberedelse och kort tillagningstid är den en vinnare. Dessutom är disken efteråt en barnlek eftersom allt gräddas på en plåt. En god blandad sallad till och du är i hamn!

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 477

Ingredienser

Fläskkotletter med ben, 3¾-5 cm tjocka, 4 st

Olivolja, 3 msk

Torkad italiensk kryddblandning, 2 tsk

Salt, 1 tsk

Nymalen peppar, 1 tsk

Småpotatisar, 675 g

Rödlök, 1 st

Inlagda söta körsbärspaprikor, 2,4 dl

Vitlökspulver, 1 tsk

Paprikapulver, ½ tsk

Bladpersilja efter smak som garnering (kan uteslutas)

Tillagning

1. Värm ugnen till 220 grader.

2. Placera en bakplåt med kant i ugnen och låt  den förvärmas. Gnid in fläskkotletterna med 1 matsked olja och strö över italiensk krydda samt ½ tsk salt och lika mycket peppar. Ställ åt sidan.

3. Skär potatisen och löken i munsbitsstora klyftor. Ta bort stjälkarna från paprikorna och hacka paprikorna grovt.

4. Blanda potatis, lök och paprika i en stor skål. Tillsätt resterande olja, salt och peppar. Tillsätt vitlökspulver och paprika. Blanda försiktigt tills allt är täckt.

5. Ta ut den varma plåten ur ugnen. Smörj plåten med olja. Lägg fläskkotletterna i ett enda lager på plåten. Omgärda fläskkotletterna med grönsakerna, lägg dem i ett enda lager om möjligt.

6. Grädda i 18-20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Öka ugnstemperaturen till grill. Grilla i 3 minuter eller tills fläskkotletterna är brynta och grönsakerna är blåsiga. Strö över hackad bladpersilja före servering, om så önskas. Servera gärna med en blandad sallad (recept finns på hemsidan).