Quesadillas de pollo al pastor jugosas y deliciosas

Mexiko

Saftiga och läckra kycklingquesadillas

Dessa quesadillas blandar det bästa av mexikansk gatumat med glädjen att få något hemlagat. Lättlagade och fulla av smak, perfekta att dela med familjen eller överraska dina vänner med. Kombinera med en god salsa, en touch av koriander och lök och njut av varje tugga. Ren smak med en äkta taco-essens! Oaxacaosten som kan rivas på är en vit, halvhård ost med låg fetthalt med Mexiko som ursprungsland.

  • Tillagningstid: 1 timme 45 minuter inklusive förberedelser och marinering
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 643

Ingredienser

Kycklingbröstfilé, ½ kg

Annattopasta (achiote), 50 g

Torkade guajillochilifrukter, 4 st 

Torkade anchochilifrukter, 2 st

Hela kryddpepparkorn, 4 st

Malen spiskummin, 1 tsk

Silverlök, ¼ st

Vitlöksklyftor, 2 st

Torkad oregano, 1 tsk

Kanelstång, ½ st

Gul lök, ½ st till quesadillan + mer efter smak som tillbehör

Salt efter smak

Tortillas efter smak som tillbehör

Salsa efter smak som tillbehör

Oaxacaost efter smak som tillbehör (kan uteslutas)

Lime efter smak som tillbehör

Färsk koriander efter smak som tillbehör

Tillagning

1. Rosta vitlök, silverlök, kryddpepparkorn och kanel i en stekpanna.

2. Kärna ur och blötlägg chilin. Blanda sedan chilifrukterna med vitlök, silverlök, oregano, kanel, spiskummin och kryddpepparkorn. Ställ åt sidan.

3. Lägg kycklingen, en halv skivad gul lök och chili- och kryddblandningen i en ugnsform. Låt vila i 1 timme.

4. Stek kycklingen i 15 minuter och ställ åt sidan.

5. Montera quesadillas med ost och kyckling. Lägg dem i en stekpanna och stek på båda sidor.

6. Servera med salsa, lime och koriander.