Roladki drobiowe z nadzieniem

Polen

Fyllda kycklingrullader

Köttrullader är ett utmärkt sätt att variera sin dagliga meny. Köttrulladerna kan fyllas med en mängd olika fyllningar, så de smakar olika varje gång. Kycklingkött är vanligt, men också fläskkött. I det här receptet är det kycklingrullader fyllda med en gul ost, inlagd gurka och paprika. Perfekt till en middag med familjen.

  • Tillagningstid: 50 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 265

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer, ½ kg

Ost, 5 skivor

Inlagda gurkor, 5 st

Röd paprika, ½ st

Köttkrydda efter smak

Paprikapulver efter smak

Vitlökspulver efter smak

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Tillagning

1. Skölj kycklingbrösten, ta bort hinnor och dela brösten på hälften till tunnare filéer. Stöt sedan varje filé till tunna kotletter.

2. Krydda varje kotlett med köttkrydda, paprika, vitlök, salt och peppar på båda sidor.

3. Skär gurkorna i skivor på längden och den röda paprikan i strimlor.

4. Lägg en skiva gul ost, gurka och paprika på varje kotlett.

5. Rulla kotletterna och lägg dem i en ugnssäker form.

6. Täck formen och grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 30 minuter. Ta bort locket efter att tiden har gått och grädda i ytterligare 15 minuter.