
Roti panggang telur dan sosis
Indonesien
Ägg- och korvtoast

Det är populärt med toast av detta slag i Indonesien. Det rör sig om ett toastrecept som är komplett med ägg och korv som dina barn garanterat kommer att älska! Ägg i sig är rika på protein och kan vara en energikälla, så en frukost med rostat bröd med ägg och korv kan vara rätt val både för dig själv och för dina barn.
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Frukost
- Kalorier/portion (kcal): 386
Ingredienser
Ägg, 4 st
Kycklingkorvar, 2 st
Formfranska, 2 skivor
Vitlöksklyftor, 2 st
Gul lök efter smak
Tomatsås, 4 msk
Ostronsås, 2 msk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Riven cheddarost efter smak
1½ dl vatten
Margarin, 4 msk
Tillagning
1. Skala och skiva vitlöken och löken. Skiva korven tunt.
2. Värm pannan, tillsätt margarin och fräs sedan vitlök och lök tills det doftar gott.
3. Tillsätt korvarna, tomatsås, ostronsås, salt och peppar och häll sedan i ½ dl vatten. Vänta sedan tills det är kokt. Ta upp och ställ åt sidan när vätskan har kokat och absorberats.
4. Vispa äggen med 1 dl vatten. Salta efter smak. Blanda väl.
5. Värm pannan, tillsätt lite margarin och tillsätt sedan äggblandningen. Skär brödskivorna i 2 delar och lägg dem ovanpå äggblandningen. Lämna lite utrymme mellan bröden, så att de blir lättare att vända till andra sidan.
6. Vänd brödet med omeletten när det är klart och toppa med korv och riven ost ovanpå.
7. Lägg ihop brödskivorna med omelett, korv och ost emellan. Ta upp när brödet är klart. Redo att servera.