Salade d'avocats

Frankrike

Avokadosallad

Avokadosallad, helt enkelt urkärnad och skalad, är lätt att tillaga. Ett fräscht och lätt recept, perfekt som förrätt eller till en skiva rökt lax eller grillat kött. Eller med rökt ankkött, eller varför inte en ankterrin med pistage- och hasselnötter (recept finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 221

Ingredienser

Solrosolja, 3 msk

Färsk persilja efter smak

Vitvinsvinäger, 1 msk

Malen peppar efter smak

Salt efter smak

Avokado, 2 st

Sallatsblad efter smak

Färsk gräslök, 1 knippe

Citron, ½ st

Tillagning

1. Dela avokadorna i halvor, ta bort kärnorna, skala dem och skär dem i tunna skivor.

2. Lägg avokadoskivorna på en tallrik och ringla över saften från en halv citron för att förhindra att de blir bruna. Ställ åt sidan.

3. Bland ihop en vinägrett av olja, salt, vinäger och peppar. Tillsätt lite hackad gräslök.

4. Lägg avokadoskivorna på en bädd av sallad på varje tallrik. Ringla lätt över vinägretten. Garnera med några kvistar persilja och gräslök.