Sauteed asparagus

USA

Sauterad sparris

Oavsett om det handlar om att steka eller woka grönsaker, är det ofta snabbast att tillaga dem på spisen. Här är ett recept på stekt sparris på 10 minuter! Nyckeln är att börja med olivolja för själva stekningen och sedan tillsätta ett citron- och vitlökssmör mot slutet. På liknande sätt kan till exempel zucchini tillagas. Det här passar finfint till spenatfylld lax (recept finns på hemsidan) eller bara som det är.

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 112

Ingredienser

Olivolja, 1 msk

Grön sparris, 455 g

Havssalt, ¼ tsk

Malen svartpeppar, ¼ tsk

Osaltat smör, 2 msk

Vitlöksklyftor, 3 st

Citronzest, 2 tsk

Tillagning

1. Värm olivolja i en stekpanna med 30 cm diameter på medelhög värme. Tillsätt sparrisen. Krydda med salt och peppar.

2. Fräs i 3-5 minuter, tills sparrisen blir ljusgrön men fortfarande är lite krispig.

3. Gör en grop i mitten av pannan, tillsätt smöret och låt det smälta. Tillsätt finhackad vitlök och citronskal i smöret. Fräs i cirka 1 minut utan att röra om, tills vitlöken doftar.

4. Rör sparrisen med vitlökssmöret. Fortsätt att fräsa i 1-2 minuter, eller tills sparrisen är så som den önskas.