Scaloppine ai funghi

Italien

Stekt skivat nötkött med svamp

Tunt skivat kött, scaloppine, med svamp är en välsmakande andrarätt som kan tillagas på bara några minuter. Det är perfekt för en middag eller en familjelunch, särskilt om vi letar efter något gott att bjuda på men inte har särskilt mycket tid. Scaloppine ai funghi, tunt skivat kött med svamp, är en klassisk och mycket populär rätt i alla regioner i Italien. Det finns många varianter av detta recept, här är en mycket enkel och ekonomisk med lövbiff och svamp (t ex champinjoner).

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 552

Ingredienser

Lövbiff av nötkött, 700 g

Svamp, 1 kg

Vitt vin, 1 dl

Vetemjöl efter behov

Smör efter behov

Färsk bladpersilja efter smak

Olivolja (extra jungfruolja) efter smak och behov

Malen peppar efter smak

Salt efter smak

Tillagning

1. Mjöla köttet på båda sidorna och skaka av överskottet. Värm under tiden olivolja, smör och salt i en panna och stek sedan köttet i några minuter. 

2. Lägg köttet åt sidan och stek den skivade svampen i samma panna, tillsätt lite mer olja och smör. Smaksätt med hackad persilja och lite vitt vin, kokar sedan i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt det stå på värmen tillsammans med svampen. Om några minuter är rätten klar att servera, gärna med en god potatispuré med riven ost (recept finns på hemsidan)!