
Seafood chowder
Kanada
Fisk- och skaldjurssoppa

Denna fisk- och skaldjurssoppa från Nova Scotia är den äkta varan. Den är fullpackad med färsk fisk och skaldjur i en krämig och rejäl bas. Unna dig en smak av klassisk maritim matlagning med denna måltid i en gryta! Den är särskilt god när vädret blir kallt.
- Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 606
Ingredienser
Gul lök, ½ st
Bladselleri, 2 stjälkar
Morot, ½ st
Saltat smör, 115 g
Vetemjöl, 115 g
Fiskbuljong, 2 l
Salt efter smak
Malen vitpeppar efter smak
Små röda potatisar, 225 g
Hummer, kokt, 115 g
Färsk lax, 115 g
Kammusslor, 115 g
Färsk hälleflundra, 115 g
Vispgrädde, 2 dl
Färsk dill, finhackad, 1 tsk
Tillagning
1. Skala, finhacka och fräs löken i smöret tills den är genomskinlig.
2. Skala och tärna moroten. Skölj och tärna bladsellerin. Tillsätt selleri- och morotstärningarna och fräs i ytterligare 5 minuter.
3. Tillsätt mjöl och gör en roux.
4. Koka i några minuter på låg värme för att blanda väl.
5. Tillsätt långsamt den varma fiskbuljongen under ständig vispning så att det inte finns några klumpar.
6. Låt sjuda i 15 minuter på låg värme.
7. Tillsätt skalad och tärnad potatis och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
8. Krydda med salt och peppar.
9. Tillsätt alla fisk i stora tärningar samt skaldjur och finhackad dill, låt sedan sjuda i ytterligare 4 minuter, tillsätt grädde, smaka av kryddningen och servera.