Seafood chowder

Kanada

Fisk- och skaldjurssoppa

Denna fisk- och skaldjurssoppa från Nova Scotia är den äkta varan. Den är fullpackad med färsk fisk och skaldjur i en krämig och rejäl bas. Unna dig en smak av klassisk maritim matlagning med denna måltid i en gryta! Den är särskilt god när vädret blir kallt.

  • Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 606

Ingredienser

Gul lök, ½ st

Bladselleri, 2 stjälkar

Morot, ½ st

Saltat smör, 115 g

Vetemjöl, 115 g

Fiskbuljong, 2 l

Salt efter smak

Malen vitpeppar efter smak

Små röda potatisar, 225 g

Hummer, kokt, 115 g

Färsk lax, 115 g

Kammusslor, 115 g

Färsk hälleflundra, 115 g

Vispgrädde, 2 dl

Färsk dill, finhackad, 1 tsk

Tillagning

1. Skala, finhacka och fräs löken i smöret tills den är genomskinlig.

2. Skala och tärna moroten. Skölj och tärna bladsellerin. Tillsätt selleri- och morotstärningarna och fräs i ytterligare 5 minuter.

3. Tillsätt mjöl och gör en roux.

4. Koka i några minuter på låg värme för att blanda väl.

5. Tillsätt långsamt den varma fiskbuljongen under ständig vispning så att det inte finns några klumpar.

6. Låt sjuda i 15 minuter på låg värme.

7. Tillsätt skalad och tärnad potatis och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.

8. Krydda med salt och peppar.

9. Tillsätt alla fisk i stora tärningar samt skaldjur och finhackad dill, låt sedan sjuda i ytterligare 4 minuter, tillsätt grädde, smaka av kryddningen och servera.