
涮羊肉
Kina
Buljongkokt lammkött

När det är kallt måste man äta varm mat. Hot pot, en bra soppabas - lägg bara till dina favoritingredienser och servera den på bordet. Du behöver inte steka, woka, koka eller fritera. Det är enkelt och gott. Och gör din egen hot pot-bas för allt i världen, näringsrikt och hälsosamt. Att äta får- eller lammkött på vintern hjälper dig att motstå kylan och ge näring åt kroppen.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 430
Ingredienser
Kycklingskelett, 1 st
Salt efter smak
Jujuber (kinesiska röda dadlar), 3 st
Gojibär, 15 st
Färsk ingefära, 5 g till buljongen + efter smak till såsen
Salladslökar, 2 st till buljongen + efter smak till såsen
Tunt skivat lamm- eller fårkött, 300 g
Färska champinjoner efter smak
Knäckfläsk (crisp pork) efter smak
Friterade kinesiska köttbullar efter smak
Tofuskinn efter smak
Tofu efter smak
Grönsaker efter smak (t ex bok choy)
Riskakor (nian gao) efter smak
Sojasås efter smak till såsen
Chinkiangvinäger efter smak såsen
Sesamolja efter smak till såsen
Färsk koriander efter smak till såsen
Vitlök efter smak till såsen
Tillagning
1. Lägg det saltade kycklingskelettet i en gryta, tillsätt vatten och koka upp på hög värme, tillsätt jujuber, gojibär, 5 g färsk ingefära och 2 salladslökar, koka på medelvärme i 20 minuter.
2. Rengör alla grönsaker och lägg dem på en tallrik. Kvarta champinjonerna. Hacka salladslök, ingefära och koriander till såsen, lägg i en skål och pressa vitlöken över. Tillsätt sojasås, vinäger och sesamolja och blanda väl. Tillsätt en liten mängd kokande buljong.
3. Lägg upp lammet och alla tillbehör runt den silade kokande buljongen. Tillaga det som önskas efterhand under den gemensamma måltiden. Ha kul!