
Simple orzo rice
USA
Enkelt orzoris

Orzoris är en enkel och lätt sidorätt som passar bra till olika slags proteiner. Vanligt ris är bara… vanligt, pilaff kräver hackning och tar en timme, men detta enkla orzoris tar bara 35 minuter. Det är fullpackat med smak från den smörrostade orzon och kycklingbuljongen.
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 524
Ingredienser
Smör, 1 msk
Orzo (pasta), 1,2 dl
Jasminris, 2,4 dl
Kycklingbuljong, 5,4 dl
Tillagning
1. Smält smör i en 2-literskastrull på medelhög värme. Tillsätt orzo, stek och rör om tills pastan är gyllenbrun och rostad.
2. Rör ner riset och buljongen. Koka upp, täck över och sänk värmen till låg. Koka i 18 minuter. Ta bort kastrullen från spisplattan (öppna inte locket!) och låt stå i minst 10 minuter.
3. Fluffa upp med en gaffel och servera, gärna till frityrstekt flundra och en hemgjord tartarsås (recept finns på hemsidan).