Skinless longganisa

Filippinerna

Longganisa utan skinn

Longganisa är en typ av filippinsk korv utan skinn. Den är också känd som naken korv. Filippinsk longganisa kan vara antingen söt eller vitlöksdoftande. Den här versionen har det bästa av två världar. Den har inte heller några konserveringsmedel. Den är kan gärna ätas med ett stekt saltat ägg och kokt ris, gärna med atchara (recept finns på hemsidan). Den kan också doppas i kryddig vinäger innan den äts. Mums!

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 1 040

Ingredienser

Fläskfärs, 795 g

Brunt farinsocker, 9 msk

Rökt paprikapulver, 1 msk

Vegetabilisk olja, 3 msk

Grovt salt, 1¼ msk

Malen svartpeppar, 1 tsk

Färsk vitlök, 2 st

Ägg, 4 st till servering (kan uteslutas)

Kokt ris till servering (kan uteslutas)

Tillagning

1. Skala vitlöksklyftorna. Krossa noggrant i en mortel. Finhacka sedan den krossade vitlöken. Ställ åt sidan.

2. Blanda fläskfärsen med alla ingredienser utom ägg och ris i en stor bunke. Blanda väl. Täck skålen. Ställ i kylskåp i 2 timmar.

3. Forma longganisan genom att lägga ett ark med vaxpapper på en plan yta. Lägg 3 matskedar av blandningen på vaxpappret. Vik vaxpappret uppifrån och ner tills blandningen är täckt. Håll i kanten av pappret med fingrarna och tryck tills en korvform bildas. Tryck ihop så att korven blir fast men behåller sin form.

4. Blanda 2,4 dl vatten och 4 matskedar matolja i en stekpanna. Tillsätt longganisan och sätt sedan på värmen. Låt vätskan koka upp och justera sedan till lägsta värmeinställning. Fortsätt koka tills vattnet har avdunstat helt.

5. Steka båda sidorna av longganisan i den återstående oljan tills den blir brun.

6. Ta upp ur pannan och lägg på ett serveringsfat. Servera med ris och gärna ett saltat stekt ägg. Till detta passar atchara alldeles perfekt (recept finns på hemsidan). Servera och njut!