
松化椰奶鸡蛋挞
Kina
Äggbakelser med kokosmjölk

Om du vill göra något exotiskt och har ett paket smördeg i kylen - pröva dessa små tarteletter med en härligt krämig äggfyllning med en touch av kokos. Receptet härrör från Kina men influensen kommer från Portugal, vilket kan hänga ihop med att portugiserna historiskt sett handlat mycket med kineserna och därtill haft handelsstationer längs den kinesiska kusten.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 278
Ingredienser
Mjölk, 100 g
Kokosmjölk, 85 g
Kondenserad mjölk, 8 g
Äggulor, 3 st
Majsstärkelse, 8 g
Strösocker, 27 g
Smördeg efter behov
Tillagning
1. Värm kokosmjölk, mjölk, socker och kondenserad mjölk tills sockret har löst sig. Låt svalna i 5 minuter, tillsätt sedan äggulorna och blanda väl.
2. Tillsätt majsstärkelse och rör om tills allt är väl blandat. Äggblandningen kan siktas för bättre konsistens.
3. Klä insidan på lagom stora formar med smördeg. Häll blandningen i de smördegsklädda formarna.
4. Värm ugnen till 190 grader och grädda sedan i 15-18 minuter eller tills degen är gyllenbrun.