
Spicy nacho cheese sauce
USA
Kryddig nachoostsås

Seriöst! Vad är bättre än en skål med silkeslen, krämig och kryddig nacho-ostsås? Ingenting. Långt ifrån processad, denna kryddiga nacho-ostsås är himmelsk. Servera den gärna med mjuka pretzelbitar (recept finns på hemsidan) eller häll den över en stor skål ångad broccoli. Så kan man få alla att äta sina grönsaker. Skojar bara… men inte bara ;)
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 448
Ingredienser
Osaltat smör, 4 msk
Vetemjöl, 31 g
Standardmjölk, 4,8 dl
Cheddarost, 250 g
Het sås, 2 msk
Cayennepeppar, 1 tsk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Strö mjölet över under ständig omrörning tills en tjock pasta bildas, 1 till 2 minuter.
2. Tillsätt långsamt mjölken till mjöl- och smörpastan i en jämn ström under ständig vispning. Fortsätt koka under ständig vispning tills blandningen tjocknar, cirka 5 minuter. Den ska vara tjock men fortfarande hällbar. Tillsätt osten och vispa ständigt tills den har smält. Tillsätt den heta såsen och cayennepepparen. Smaka av och tillsätt sedan salt och peppar efter smak. Tillsätt mer cayennepeppar och/eller het sås om så önskas.