
Tarte moutarde et tomates
Frankrike
Senaps- och tomatpaj

Denna paj är en sommarklassiker i både Frankrike och Italien! Ett enkelt och gott recept, vad mer kan man önska sig!
- Tillagningstid: 50 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 396
Ingredienser
Pizzadeg, 1 st
Tomater, 6 st
Senap, 3 msk
Provensalska örter, 1 msk
Havssalt, ¼ tsk
Olivolja (extra jungfruolja), 3 msk
Tillagning
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Skiva tomaterna.
3. Lägg pizzadegen i en pajform med 24 cm diameter.
4. Bred senapen över degen.
5. Arrangera i formen och strö över provencalska örter och salt.
6. Grädda i 30–40 minuter. Om pajen blir alltför brynt för snabbt, sänk ugnstemperaturen till 150 grader för att fortsätta grädda.