Tarte moutarde et tomates

Frankrike

Senaps- och tomatpaj

Denna paj är en sommarklassiker i både Frankrike och Italien! Ett enkelt och gott recept, vad mer kan man önska sig!

  • Tillagningstid: 50 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 396

Ingredienser

Pizzadeg, 1 st

Tomater, 6 st

Senap, 3 msk

Provensalska örter, 1 msk

Havssalt, ¼ tsk

Olivolja (extra jungfruolja), 3 msk

Tillagning

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Skiva tomaterna.

3. Lägg pizzadegen i en pajform med 24 cm diameter.

4. Bred senapen över degen.

5. Arrangera i formen och strö över provencalska örter och salt.

6. Grädda i 30–40 minuter. Om pajen blir alltför brynt för snabbt, sänk ugnstemperaturen till 150 grader för att fortsätta grädda.