
Turkey burger reuben patty melts
USA
Kalkonburgare med surkål och smält ost

Denna kalkonburgare är en utsökt blandning av två smörgåsfavoriter, reuben och patty melt. En mager kalkonburgare placeras mellan två skivor rågbröd med en så kallad rysk dressing, schweizerost och surkål. Easy peasy.
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 617
Ingredienser
Majonnäs, 4 msk
Grekisk yoghurt, 4 msk
Ketchup, 2 msk
Srirachasås, 2 tsk
Inlagd smörgåsgurka, finhackad, 2 msk
Lökpulver, ½ tsk
Kalkonfärs, 450 g
Salt, ½ tsk
Malen peppar, ½ tsk
Surkål, 4,8 dl
Schweizerost, 8 tunna skivor
Olivolja, 2 msk
Fullkornsrågbröd, 8 skivor
Tillagning
1. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, ketchup, srirachasås, finhackad smörgåsgurka och lökpulver till en dressing i en liten skål. Täck över och kyl tills dressingen behövs.
2. Blanda kalkonfärs, 4 msk surkål, salt och peppar i en medelstor skål. Blanda tills allt är jämnt fördelat.
3. Forma blandningen till 4 ovala biffar. Försök att göra dem så nära brödets storlek som möjligt.
4. Värm 1 tsk olja i en stor stekpanna med nonstick-beläggning på medelhög värme. Lägg därefter i biffarna och stek i cirka 3 minuter per sida, eller tills de är genomstekta. Lägg över på en tallrik.
5. Sätt ihop smörgåsarna. Bred cirka 1 msk dressing på ena sida av varje brödskiva.
6. Lägg en kalkonbiff på 4 av skivorna, toppa med surkål och sedan 2 skivor schweizerost.
7. Lägg de återstående brödskivorna ovanpå och tryck ner några för att platta till dem lite.
8. Värm några teskedar olivolja i samma stekpanna som tidigare på medelvärme. Lägg ner smörgåsarna. Pensla smörgåsarnas ovansida med olja.
9. Vänd smörgåsarna försiktigt när bottnarna blivit gyllenbruna och stek tills den andra sidan har osten har smält. Servera.